Btn_1 Btn_2 Btn_3 Btn_4 Btn_5 Btn_6

Het bedrijf

Op ons familiebedrijf houden wij koeien van het Franse ras Blonde d’Aquitaine. Het zijn zeer geliefde vleeskoeien door hun aangename karakter, hun snelle groei en hun hoge volwassen gewicht.
 
Door de goede gezondheid van de koeien kunnen ze een hoge leeftijd bereiken. De koeien krijgen hun kalveren bijna allemaal via de natuurlijke weg (keizersneden zijn zeldzaam) en dat was ook een van de belangrijkste redenen bij de keuze van dit ras.
 
Op dit moment zijn er zo’n 80 moederdieren en daarbij behorend jongvee. In totaal zijn er zo’n 170 stuks vee op ons bedrijf aanwezig.
Het vee graast in de zomer op 27 ha. weiland dat rondom de boerderij ligt en er wordt hooi bijgevoerd vanuit de hooiruif. Verder verbouwen wij nog 8 ha. Mas dat ook als veevoer wordt gebruikt.
 
De kalveren blijven ongeveer acht maanden bij de moeder lopen.  Ze lopen in de zomer in de wei en in de winter in de strostal. Verder staan er in de winter nog wat koeien en jongvee in de ligboxenstal en grupstal.
 
De dieren worden in de winter gevoerd met kuilgras, hooi, mas, graan, e.d., dat dus voornamelijk geteeld wordt op eigen grond of in de directe omgeving. Door deze korte lijnen is het voer van betrouwbare kwaliteit.

 

                   

 

                   

   
De dieren worden geslacht in het  EU-erkend slachthuis van Heinen in Zelhem. Van deze slachterij betrekken wij ook het varkensvlees. De varkens komen van een bedrijf uit de omgeving en worden gedeeltelijk op stro gehouden. We zijn varkensvlees gaan verkopen om zo een completer assortiment te krijgen. Het is dan ook een vertrouwd stukje vlees.
Daar wordt het vlees door vakmensen geportioneerd en door ons zelf kleinverpakt en ingevroren voor in onze boerderijwinkel. Ook wordt er dan vers vlees verpakt in pakketten van 25 kg en ook bij de klant thuisbezorgt.
Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit, mals, fijndradig, weinig vetaanzet, cholesterolarm en natuurlijk smaakvol.

   
U kunt natuurlijk tijdens het bezoek aan onze boerderijwinkel ook een kijkje nemen bij onze koeien in de stal of buiten in de wei.
Dit geeft namelijk bij u het vertrouwen van de diervriendelijke wijze van het houden van vleesvee.
U kunt dus met een gerust hart een vertrouwt en eerlijk stukje vlees bij ons kopen.


Wij heten U van harte welkom in onze boerderijwinkel! Openingstijden Boerderijwinkel
 

 

 

 

 

Maandag

9.00 – 18.00 uur

Woensdag

9.00 – 18.00 uur

Vrijdag

9.00 – 18.00 uur

Zaterdag

9.00 – 18.00 uur

 

Vleesboerderij Dieker, Oude IJsselweg 5b, 7061 GK Terborg, 0315-326832, info@vleesboerderijdieker.nl

sub_nav4 sub_nav3 sub_nav2 sub_nav1